Ytterligare en Arduino, som redan finns i butik, är Arduino Giga Wifi som har samma formfaktor som de tidigare Arduino Mega och Arduino Due. Med denna modell säger sig Arduino rikta sig till de lite mer ambitiösa  med stora idéer och liten budget.

Huvudkretsen  är en STM32H747XI som är en tvåkärnig, 32-bitars mikrokontroller. Den ena kärnan är en Cortex®-M7 som körs på 480 MHz och den andra är en Cortex®-M4 som körs på 240 MHz.

De båda kärnorna kan kommunicera med varandra eller köra t.ex. MicroPython på den ena kärnan och Arduino på den andra. Arduino Giga har 2 MB flash-minne samt 1 MB RAM.

Wifi sköts av en Murata 1DX-modul som även klarar Bluetooth och en liten antenn för Wifi/Bluetooth följer med.

Liksom de bägge modellerna Mega och Due så har Giga fyra stycken UARTs, tre I2C-portar (en mer än föregångarna), samt en FDCAN-bus.

Arduino Giga är kompatibel med tidigare utbyggnadskort men kom ihåg att kortets GPIO bara klarar 3,3V.

Med de hylslister som sitter på kortet kommer man åt hela 76 GPIOs. Det finns även en 20-polig kontakt för en ArduCam. Vidare finns ett par pinnar för att ansluta ett backup-batteri för realtidsklockan samt en OFF-pinne för att stänga av kortet.

Det finns också en USB-A kontakt att ha som  USB-Host vilket innebär att man enkelt kan koppla in t.ex. USB-minnen, tangentbord eller möss. Det finns också en 3,5 mm hörlurskontakt kopplad till DAC0, DAC1 och A7.

Kortet drivs och programmeras via USB-C.

Kortet har en massa godis och finesser men tyvärr, som alltid, så påverkar det priset. Priset hos elektro:kit ligger på 999 kronor.