Bara lite korta nyheter om vad som händer i Star Trek-världen. Arbetet med den nya serien, Star Trek: Strange New Worlds, fortsätter som planerat och inspelningen väntas börja i februari 2021 och pågå till juli.

Serien är en spinoff på serien Star Trek: Discovery och utspelar sig innan Star Trek: The Original Series och följer kapten Pike och hans besättning.

Inspelningen av säsong 4 av Star Trek: Discovery började redan i november 2020 och väntas hålla på till juni 2021. Premiären väntas inte förrän 2022 på grund av det långsammare arbetstempot som pandemin orsakar.

Star Trek: Picard skulle ha påbörjat inspelningarna av säsong två nu i januari 2021 med har på grund av pandemin fått vänta till februari. Vi får se om det blir än mer fördröjningar, detta  beroende på hur pandemin utvecklar sig.