Ännu en ny produkt från Raspberry Pi-stiftelsen. Denna gång är det ett tangentbord med en inbyggd Raspbery Pi 4. Detta innebär att man får en komplett dator i en låda som inte är större än ett av de officiella tangentborden. Inuti sitter ett kretskort med en omdesignad Raspbery Pi 4.

Detta gör att man tyvärr inte kan byta ut Raspberryn mot t.ex. en med 8 GB RAM om inte en sådan variant släpps.

Huvudchipet är i en ny revision som gör att den kan hantera värme bättre och är därför överklockat från start. Den är alltså lite snabbare än en Raspbery Pi med det äldre chipet.

En annan skillnad är att det inte finns några CSI- eller DSI-portar tillgängliga.

Den går att köpa i två olika varianter och om man inte har några delar sedan innan så kan man köpa ett komplett kit med huvudenheten,   microsd-kort med Raspberry Pi OS förinstallerat, optisk mus (med sladd), nätdel samt en HDMI-kabel. Det medföljer även en bok för att hjälpa till att komma igång och hantera sin Raspberry Pi. Det enda som behövs förutom detta kit är en monitor med HDMI-ingång. Detta kit kostar $100.00 (£94.00).

Det går också att köpa endast huvudenheten för $75.00 (£67.00).

För mer information, se Raspberry Pi 400-broschyren här. eller den officiella hemsidan för Raspberry Pi 400.